Friday, June 29, 2007

Yunanistan Biyoteknoloji Yasağını Genişletiyor

Bakanlık GDO’ların yayılmasına çok güçlü bir biçimde karşı. “Hedefimiz kaliteli ürünler yetiştirmektir ve hiçbir koşul altında genetiği değiştirilmiş ürünler bunun hakkını veremez.” Yunanistan Tarım Bakan Yardımcısı Alexandros Kondos.

Yunanistan Biyoteknoloji Yasağını Genişletiyor
The Associated Press, June 26 2007http://www.chron.com/disp/story.mpl/ap/fn/4921613.html

Atina, Yunanistan- Salı günü Yunanistan’da Birleşik Devletler devi Monsanto tarafından geliştirilen genetiği değiştirilmiş darı tohumu hakkındaki yasağı 2 yıl daha genişletti. Alexander Kondos, kararın ayrıca, 31’den 51’ e kadar değişen MON810 tohum çeşidinin ekilmesi ve satılması yasağını da genişlettiğini söyledi.

“Bakanlık GDO’ların yayılmasına çok güçlü bir biçimde karşıdır” dedi Kondos. “Hedefimiz kaliteli ürünler yetiştirmektir ve hiçbir koşul altında genetiği değiştirilmiş ürünler bunun hakkını veremez”.

Avrupa Birliği’nden gelen baskıya rağmen, Yunanistan Nisan 2005’ten beri MON810 cinsi üzerindeki yasakları genişletti ve uyguladı. Bu ay, Avrupa Birliği Ticaret Komisyon Üyesi Peter Mandelson, ortak kurallar üzerinde karara varma yerine, biyoteknoloji yiyecekleri üzerine kişisel yasaklar uygulayarak Dünya Ticaret Örgütü’nden gelen bloğa karşı yasal hareketi davet eden üye ülkeleri uyardı.

Yunanistan bunun iyi danışılmış bir hareket olduğunda ısrar etti.

“(Yeni yasak) aynı sağlam bilimsel ve hukuksal temeller üzerine kurulmuş, ayrıca yeni bilimsel veriler ve bulgular içeriyor”, deniyor Tarım Bakanlığı’nın bir açıklamasında. “Bunlar insan sağlığına olduğu kadar arıcılık endüstrisine karşı da olası bir tehditi ilgilendiriyor”.
Avrupa Birliği üye ülkelerine, gelişen genetiği değiştirilmiş türlerden gelecek tehlikeleri değerlendirmek için yeterli bir zaman çerçevesinin verilmesine gerek olduğu da belirtiliyor.

1 comment:

Anonymous said...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.